söndag 15 juni 2014

Den Vita Drömgården

Just nu finns ju vårt hem med i Sköna Hem, nr 7 2014. Ni har kanske läst tidningen? Jag har köpt en tidning och tänkte handla en till på närmaste mataffär, men oj - den var slut. Den finns nog kvar i någon annan affär någon dag till så jag får skynda mig. Snart är nästa nummer ute.Pernilla Sjöholm som var fotograf är riktig duktig och tog många vackra bilder. Många är med i tidningen - andra är det inte, så jag samlade ihop några av dom och tänkte visa dom här på bloggen. 

Vår gård är ju väldig New England inspirerad på utsidan med liggande vit panel, svarta takpannor och många takkupor. Det som kanske är lite överraskande är att många av inredningsdetaljerna har en asiatisk touch.


Det är främst i sovrum och i vardagsrummet man ser den asiatiska prägeln i inredningen. Många år i Asien har satt sina spår här hemma. Det är våra minnen som lägger karaktär på huset. Snäcklampan i bilden nedan till höger är snäckor som jag själv har samlat på Klong Dao beach på Koh Lanta, borrat hål i och trätt upp på fiskelina. Det tog några månader (en timme här och en timme där) och den är helt underbar på kvällen när det lyser varmt igenom dom ljusa snäckorna. Att det är ett härligt minne gör inte saken värre.


Köket som är på 60 kvadratmeter har inte den samma asiatiska stilen som vardagsrum och sovrum. Här valde vi att vara lite mera traditionell. Vi valde att ha ett IKEA-kök. Luckan heter Ramsjö och är handmålad då den färg som var på luckan inte helt passade in med dom andra snickerierna och var svår att kombinera med målad pärlspont som vi har på sidan och bak skåpen.Om vintern väljer jag att ha bruna och beigefärgade kuddar i köket. På sommaren blir det mera New England känsla i huset när vi öppnar upp mot poolen och då passar blått och vitt i inredningen.
Helt traditionell är vi dock inte i köket. Lamporna är Marockanska och visst finns det en och annan asiatisk pryl här med. Sofforna är däremot Norska och kommer från Slettvoll


Precis utanför köksdörren finns poolen och växthus. Här är det ljuvligt att vara om sommaren. Hängmattorna är mitt favoritställe att sova middag i. Växthuset som är från Bossons är bästa middagsstället om sommaren. Man skulle ju tro att det var för växternas skull, men icke. 
Det är enbart för njutningens skull.


Pernilla Sjöholm tog som sagt många vackra bilder. Det ser snyggt ut, men i min värld är det mycket mera liv och röra än det som bilderna visar. 
Hästlivet är en av dom sakerna som bidrar till att gården är mer levande än det som syns på bilderna.På bilderna ovan ser ni mittendottern Filippa som rider utan träns och sadel. Det är läckert att se henne sitta där som fastklistrad på hästen som om hon aldrig gjort annat. 

Stallet är i samma stil som huset; vitt och svart tak. Detaljerna går i brunsvart.


Tack för att ni tittade in!
Här är det gott att leva!

Och glad midsommar på er!11 kommentarer:

 1. Hej!
  Som vanligt! Amaaaaazing!!! :-)
  Läste ju tidningen före dig du vet på min yttertrappa tagen direkt ur brevlådan, du såg bilden ;-)
  Ha en underbar midsommar!
  Kram Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju du som fick mig att vänta och vänta och titta i brevlådan varje dag :-) Må bäst och ha en skön midsommar!

   Heidi

   Radera
 2. Önskar er också en härlig midsommar!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad midsommar på er också!

   Kram
   Heidi

   Radera
 3. Her passar berre eitt ord: Nytelse!! Det er sååå godt å sjå på alle dei gode løysingane du lagar, fargane, interiøret, skulle gjerne ha vore naboen din!! Men bur litt for langt vest, her eg bur på Vestlandet. Skal skrive opp bladet på handlelista mi!! Ha ein fin midtsommar! Mariann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håper du også får en riktig god Midsommar - eller det er vel Sankt Hans med bål i fjära som gjelder på vestlandet :-) Ha det godt!

   Heidi

   Radera
 4. Underbara bilder! Kände igen ert hem direkt när jag öppnade tidningen, har ju sett allt fint här inne tidigare, verkligen ett drömhus ni har! Ha en fin midsommarvecka, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig också en riktig härlig midsommar!

   Heidi

   Radera
 5. Hej, vart är fåtöljerna ifrån...de runt det vita bordet?:) Sååå fint!

  MVH
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!

   Fåtöljerna är i fuskrotting och kommer från Mio.
   Glad midsommar!

   Heidi

   Radera