torsdag 21 januari 2016

Beachhouse Living - New England inspiration från en av mina kunder!

Själva har vi nu bott här på gården i drygt 4 år och livet rullar på som det ska. Vi har byggt, fixat, inredd och haft många projekt under åren, men nu under vintern händer det inte så mycket på gården förutom dagligt liv. 

Jag tror inte ni är så väldigt intresserad av bajspumpen frös så att vi inte kunde gå på toaletterna och att min mann fick hacka bort islagret och ösa avloppsvatten från pumpen i flera timmar ...... Blir mycket skitprat bara .....

Istället tänkte jag ge er tips på en av mina kunder som just nu håller på att bygger ett hus i Schweiz som jag har ritat. Katrin Rohner skriver på tyska, men hon plockar fram fantastiskt trevliga bilder och spanar mycket på saker som skulle passa ett New England hus även i Sverige. Samtidigt kommer ni att få följa henne och hennes familj under byggandet av deras hus som faktiskt Rörvikshus levererar.
Om ni inte kan tyska och vill läsa kan ni alltid köra Google översätt. Funkar rätt så bra!

Bloggen heter Beachhouse Living och du hittar den HÄR:


Precis som jag har Katrin även ett Pinterest konto där hon samlar inspiration till sitt hem.
Besök gärna hennes Pinterest! För er som gillar New England stilen är den klockren!
Här finns det mycket inspiration. I ärlighetens namn så står faktiskt Pinterest och Houzz för mycket av inspirationen jag söker när jag ritar hus till kunderna.

Jag ritade som sagt Katrin och hennes familjs hus. Trots att jag satt i Sverige och dom i Schweiz fungerade det riktigt bra. Vi har ju samma stil och samma tänkt så det var lätt att förstå vad dom sökte och önskade. Telefonsamtal på engelska, 3D bilder och filmer bidrog till att det flöt på riktigt bra.
Jag var förstås på besök i Schweiz och träffade familjen innan jag satte igång. En bra relation från första början är A och O för att lyckas. Sedan är det väldigt viktigt att jag hade koll på tomten och väderstrecken.

Såhär kommer deras hus att se ut:


Det är väldigt likt mitt egna hus, men byggkraven på tomten skilde sig avsevärt så jag fick anpassa mig till dom krav som fanns. Om man tycker Svenska kommuner har för detaljerade planbestämmelser kan jag nog säga att just denna kanton i Schweiz hade ännu mer detaljerade krav. Ibland helt meningslösa, men ändå ..... Det är bara att anpassa sig.

När jag var klar med bygglovsritningarna gick det inte att det stod mitt namn på ritningarna. En Schweizisk arkitekt fick ta över och rita om huset som jag hade ritat så att det såg ut som om hon hade gjort det. Dom gillar inte att utländsk arbetskraft kommer och jobbar i Schweiz. Fast det fungerade jättebra - bygglov är beviljad efter mycket om och men från deras kanton (en slags kommun med väldigt byråkratiska regler). Rörvikshus levererar huset vilken dag som helst snart.


Jag har tidigare bloggat om detta hus. Vi har provat olika färger på fönster och fasad.
I början var det tänkt att det skulle vara svarta fönster, men nu blir det vita. Jag tror det är ett klokt val även om det var läckert med svart också.

Kolla gärna fler bilder på detta New England hus i Schweiz på mitt företags blogg genom att klicka HÄR.

Hoppas Katrin får inspirera er under tiden som jag inte har samma blogg-glöd.

Jag har ju ändå hållit på med bloggen i 5 år! 
Jisses vilken lång tid.Hoppas ni har det riktigt bra i kylan!
Visst är det vackert, men kanske inte så bekvämt alltid. Särskilt inte när bajspumpen ut till det kommunala avloppet fryser.


Må bäst!

2 kommentarer:

 1. Men alltså jag baxnar! "Dom gillar inte att utländsk arbetskraft kommer och jobbar i Schweiz." Skönt att det ändå ordnade sig men fy faaaen vad arg jag hade blivit om det var mina ritningar som någon annan skulle låtsas ha gjort... Förstår så klart att ni inte hade något val! Tycker mest att det är så märklig grej, för det är väl rätt självklart att man vill anlita en arkitekt som passar ens egen smak och stil, oavsett om hen kommer från/bor och verkar i ett helt annat land...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnt bara man löser det bäst för kunden. Dom flesta länder har restriktioner med utländsk arbetskraft, även Sverige. Schweiz är dock ännu mer restriktiv när det gäller arbetskraftsinvandring. Själv är jag väldig glad att en annan arkitekt tog över bygglovsansökan då dom skulle skrivas på Schweizertyska vilket jag inte behärskar och man skall uttrycka sig enligt deras regler. Jag följde byggreglerna när jag ritade huset och fick hjälp av kunden att översätta reglerna, men all det byråkratiska kan man leva utan. Man får vara flexibel och hitta olika lösningar beroende på land man jobbar i. Kunden är nöjd och det är det allra viktigaste :-)
   Må bäst!
   Heidi

   Radera