lördag 23 januari 2016

Tibrokök och Kungsäterkök - vackra kök till vackra hem!


Innan jul var jag på besök hos Tibrokök och Kungsäterkök för att få lite köksinspiration till dom hus jag ritar. Oj, vilka vackra kök. Tänker dela med mig av några bilder på min rond till 3 olika köksutställningar i Stockholmsregionen.

Första stoppet var på Valhallavägen.

Visst är detta ett vackert kök som skulle passa alldeles utmärkt till ett New England hus eller klassiskt hus för den delen?


Skåpsluckorna är innanpåliggande vilket jag tycker är väldigt vackert. Jag gillar också dessa små detaljer under skåpet som kan köpas till. Kolla även extra noga på bänkskivan och profileringen vid ändan. Otroligt stiligt.


Jag har ju själv ett IKEA-kök som jag är rätt så nöjd med, men efter att ha sett kvaliteten på detta kök kunde jag nog känna ett litet ha-begär. Men det är ju så - man får vad man betalar för. 
Kvalitet kostar lite extra.


Lådorna är helt i trä och känns riktig exklusiva att öppna. Det finns sådana små detaljer som man bara känner är helt rätt såsom dessa behållarna för plastfolie och bakpapper. Snyggt.
Observera även här vilken vacker fasning bänkskivan i ek har.


Många önskar sig en sittbänk i sitt kök. Nedan kommer två förslag som även skulle lämpat sig till en hall:Det fanns många vackra kök i utställningen på Valhallavägen, men den dagen jag var där höll dom på att montera upp två nya kök och jag kände att det var orättvist att visa bilder på ofärdiga kök. Är du i köksbytartankar eller bygger nytt hus rekommenderar jag dig att åka på besök och känna efter själv.

Andra stoppet på min köksutställningsrond var på "Ett vackert kök" i Sickla:


Både Tibrokök och Kungsäterkök har olika stilar som passar olika hus och människor.
Jag har såklart fokuserat mest på köken som skulle passa i hus som jag ritar; New England hus och klassiska hus. Kolla gärna min hemsida om du vill se vilka hus jag ritar.
Klicka HÄR för att komma till mitt företag Dreams & Coffee AB.

För fler bilder (och snyggare) på köken föreslår jag att ni går in på Tibro och Kungsäters  hemsidor och kollar. Här finns alla kök att titta på.

Att det var just Tibrokök och Kungsäterkök som jag besökte beror på att Rörvikshus som jag samarbetar mycket med har just Tibro och Kungssäterkök som en av underleverantörer till sina hus.
Jag kände nog att det var dags att djupdyka i sortimentet och få lite inspiration.

Här är ett lite mera modernt kök som ändå har en klassisk stil:


Jag gillar detaljen att ha en skinnbit istället för vanligt handtag.


Det fanns så många favoriter. Här är ett med vackra glasluckor högst upp. Visst är det lite New England över det? Observera att man kan ha en stege för att komma åt skåpen högst upp. Det behövs om man har högt i tak.Gillar detaljer som tidningshylla på sidan, upphöjd kant över vasken, plats för lådor under bänken och öppen hylla under spisplattan för kastruller och grytor.


En annan favorit i Sickla butiken var detta svarta kök. Svart är inte min favoritfärg, men med glasdörrar, vit bakgrund och ljusa bänkskivor blev det väldigt effektfullt.


Jag tycker nog svart kök kan bli riktigt snyggt om man har ljusa detaljer till. Det går också bra att bara ha en del svart såsom en köksö eller skafferi.


Ljusa bänkskivor och ljust trä i lådorna. Helrätt tänkt! Det blir inte för mörkt!Skafferiskåpet ovan är faktiskt inte från det svarta köket. Det tillhör ett vitt kök. Det svarta blir som pricken över i't.


Jag gillar detta kök. Tycker dom har varit duktiga att leka med det svarta och det vita. Svart bänkskiva på vitt kök, men vit bänkskiva på köksön. Svart skafferiskåp.
Snyggt rakt igenom. Och visst passar det vilket hus som helst som jag ritar?
Många önskar skafferi i sina kök och även serveringsskåp.

Detta serveringsskåp i grått var väl praktiskt? 


Detta grå kök hade ben som jag gillade starkt. Köket känns mera öppet och luftigt med öppna ben.


Jag är ju själv väldigt förtjust i mörk brunt trä och föll lite extra för detta köket som är betsad i mörk brun. Jag hade kanske inte valt det, men jag gillade det.
Observera dom läckra skafferidörrarna. Lätta att göra själv för den som har lust, ork, tid och plats!Tibrokök kan inte bara kök. Dom kan även göra vackra inredningar till walk-in closets.
Det visste inte jag men nu vet jag .... och även du!


Denna inredningen hade även passat utomordentligt bra till en hall. Massor med förvaring och väldigt snyggt. Jag har faktiskt gjort liknande förslag i hallar i hus jag gjort. Nu vet jag var man kan köpa inredningen.


Tredje och sista stoppet i min köksinpirationsrond gjordes i Enebyberg.
Här är utställningen i en lägenhet. 
Faktiskt rätt så bra, för dom flesta hus är inte stora rymliga industrilokaler. Dom flesta hus är lite trånga och man måste hitta olika smarta lösningar för att få med sig allt.

Här ett stiligt kök med skafferi i ena hörnet och en köksö som även kan användas som matbord där man kan skjuta under stolar på delar av ön.Ett klassiskt kök med köpmansdisk-detaljer och vitrinskåp:Köket nedan är ett mera modernt kök i klassisk stil.
Här finns det flera spännande lösningar såsom huggklossen i ena hörnet mellan två bänkskivor i sten.


Vitrinskåpet har vikdörrar:


Personligen gillar jag att ugnar och micro kan fås som vita så dom inte gapar som mörka hål.
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i rostfritt. I ett kök som är som en möbel i ett klassiskt hus tycker jag ofta att det förstör med supermoderna rostfria ugnar.
Men smaken är som baken! Bäst är att det finns olika val för alla smaker.


Har man ingen fönster att sätta sittbänken mot kan man ju alltid sätta en spegel bakom. Det gör så att köket upplevs större.


Även här i Enebybergs utställning fanns det ett förslag till hallmöbel,
Snyggt!


Jag blev väldigt imponerad och inspirerad av köken från Tibro och Kungssäter.

Jag har lite idéer själv som jag bollade med dom.
Blir idéerna till verklighet återkommer jag med dom!

Hoppas dessa bilder även har inspirerat dig som är i köksväljartankar.

Jag fortsätter pyssla i mitt IKEA-kök som jag är rätt nöjd med även om jag vet att det finns bättre kvalitet, roligare lösningar och snyggare luckor och bänkskivor.


Detta är IKEA-köket i mitt hem. Bilderna är från ett Hemma hos reportage i Sköna hem för några år sedan.

 
Jag är rätt nöjd med vårt kök men ni vet ju hur det känns när man märker att det finns bättre, större, vackrare ......!


Må så gott så hörs vi snart igen!


6 kommentarer:

 1. Superfina kök, särskilt första med bänkskivan och luckorna under som både ser superfina ut och är praktiska. :-)

  //Nybyggare
  Följ vårt villabygge på Gudö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var dom fina? Jag måste säga att jag fick ett visst ha-begär när jag var där. Det är faktiskt skillnad mellan IKEA och Tibro och Kungsäterkök - både i kvalitet och pris ;-)

   Må så gott!
   Heidi

   Radera
 2. Jag är ute efter precis din färgton på bänkskiva, vad är det för träslag? Den har du väl inte hittat på Ikea?
  Tacksam om du tar dig tid att svara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellinore!

   Just vår bänkskiva kommer just från IKEA och är av ek. Den är sedan betsad med ZARs "black walnut" som är nästan identiskt med vårt trägolv som är ett ekkolv från Berg & Berg (XXL Dalarna).

   Lycka till med att hitta just den bänkskivan som du önskar!

   Heidi

   Radera
 3. :) takk for at du deler så flotte bilder, det inspirerer og får meg til å ønsketenke......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var veldig flotte kjökken. De var faktiskt finere i virkeligheten enn på bilde :-)
   Jeg önsketenker også!

   Radera