onsdag 11 maj 2016

Sommar i maj!

Vilka dagar vi haft! Och mitt i härligheten var det långledigt! 
 

Poolen öppnades, grillen rullades fram och vi hade härliga slappardagar. 
Vädret var som en överraskning och en gåva. 25 grader i maj tillhör ju inte förväntningarna, särskilt inte när det var snöblandad regn veckan innan.


Även kvällarna var relativt varma, men vi valde att dinera i växthuset där vi har extra värmekällor och mycket levande ljus. För oss är växthuset det där lilla extrarummet om vår, sommar och höst. Vi har inte så mycket växter där; lite sallad, tomater och gurka bara.
 Växthuset är mest ett middagsställe för oss.

Det är så vackert om kvällen när man tänder alla lyktor och ljus:


Växthuset heter spira och kommer från Bossons.


Vi har inte bara suttit vid poolkanten med en bok i handen.
Förra veckan kom en leverans med 100 träd och buskar så det har varit en hel del plantering. I ärlighetens namn så tycker jag det är otroligt avslappnande och roligt - faktiskt roligare än att bara ligga vid poolkanten. När man sedan slappar så känns det extra skönt och belönande.


Det var inte bara växter som kom till. Denna rosenbåge från LivingStory hittade jag på Möbler & Ting i Grillby när jag skulle hämta ut ett paket. Det fick också följa med hem.
Har ni vägarna förbi Enköping och Grillby måste ni bara svänga inom Möbler och Ting. Dom har otroligt mycket snygg både för livet ute och inne.


Tackar för en härlig långhelg med sol, bad, ridning, trädgårdsarbete och trevligt umgänge med vänner!

Här är en liten plantering med olika växter, häck av liguster och en plätt där vi sått gräs. Det ser inte så bra ut nu, men i sommar kommer det att bli vackert.


Lite grävhjälp har jag haft av Thaihunden Patrick som är med mig överallt och alltid.


Ser fram emot att gräset tar sig och det blir grönare. Det ser lite bart ut, men det blir fint till slut.
När vi anlade gräsmatta vid bygget så rullade vi ut gräsmatta. Det är något jag rekommenderar till er alla som har ett nybygge och skal anlägga gräsmatta. Köper man gräsmatta på rulle blir den kraftig, grön och det känns klart med en gång. Visst är det lite vattning och att man inte kan gå på den under den första tiden, men det kan man ju inte på en sådd gräsmatta hellre.

Nu har vi bara en liten plätt med gräs, så vi sådde gräs denna gång.

Ungarna bidrog inte så mycket till trädgårdjobbet. Dom fick bidra med sin livsglädje vid poolen.
Vi hade precis öppnat poolen och den var inte helt uppvärmd, men det hindrade inte ungarna. Dom badade hela tiden!
Nu har det blivit lite svalare, men himlen är blå och träden håller på att slå ut.
Vi fortsätter njuta av livet på landet!


Må bäst!


2 kommentarer:

 1. Hej,

  jag undrar om att har ni samma färg i hela huset? Också i fönsterpost (...?... vet inte ordet på svenska...). Och finns den någon pigment i färg eller är den "ren" vit?

  Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Minna!

   Alla snickerier inomhus samt tak är målat i NCS S0502-Y. Detsamma gäller hela utsidan. Fönstren är levererade i kulören NCS S0502-Y. Jag tycker det är snyggast när allt går i samma nyans vit. Detta är en bruten vit och inte "ren" vit. Kallas också Stockholmsvit eller Bruten vit.

   Lycka till med ditt färgval!

   Heidi

   Radera