onsdag 18 maj 2016

Ridhuset har fått utomhusbelysning

Äntligen har vi fått monterat upp utomhusbelysningen på ridhuset. Det är ju inte så att det är såhär års att man behöver belysning, men det är skönt att äntligen få det klart.


Ridhuset som Plåthuset i Enköping satte upp efter ritningar som jag har gjort sattes upp förra hösten och vi har använt det hela vintern. Det har varit helt fantastiskt att ha ett ridhus. Inget gnäll om att ridbanan är isig eller våt eller att det blåser för mycket. 

I ridhuset är det som en egen värld - lugnt och skönt!


När vi skulle montera utomhusbelysningen i höstas råkades en elledning skadas vid grävning att strömmen bara räckte till inomhusbelysningen. Nu är allt lagad och äntligen var det dax att montera upp utomhuslamporna som jag köpt från Lampan.se

Vägglamporna mellan fönstren heter London Big 39 från Norlys.På detta stora ridhus ser det inte så BIG ut, men det var det största och bästa jag kunde hitta till ett rimligt pris. Lamporna kostar 1.395 kr styck.


Över entrédörrarna har jag valt att ha lampan London Svart Upp som är hela 67 cm. Det låter stort, men ridhuset är ju gigantiskt och lamporna ser sådär halvstora ut. Hade man satt dessa lampor på ett litet hus hade dom tagit upp en kvarts fasad.


Även denna lampa kommer från Norlys och än inköpt från Lampan.se. Pris 1.995,-Titta extra noga på träden. Detta är dom kastanjer vi planterade för någon månad sedan. Dom verkar trivas och tar sig bra. Det är kul att ha fått tag i så stora vackra träd.

Just denna kväll var himlen i brann och det reflekterade så vackert i fönstren på ridhuset.


Sommarens projekt kommer att bli att sätta staket runt hela hagen. Vi har fått hjälp med att sätta stolp. Det blir en av döttrarnas sommarjobb att skruva och såga så att planket på staketen kommer upp runt hela hagen och ridhuset. Det kommer bli så vackert när man kan ta bort plaststängslen.


Önskar er några riktigt härliga vårdagar!


4 kommentarer:

 1. Very nice, congratulations.

  Mia Coman , Sighisoara-Romania

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Måste bara fråga - är det ingen risk att underlaget fryser lättare när ni har vindnäten?
  Tycker det ser fantastiskt härligt ut och blir själv sugen på att sätta in det i mitt blivande ridhus!
  Mvh
  Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cecilia!

   Inomhusklimatet med vindnät blir mycket behagligt på både sommar och vinter. Jag förstår egentligen inte din fråga om att underlaget skulle frysa lättare med vindnät. Underlaget fryser inte alls när det står under tak. Det kommer inget regn eller fukt in. Oavsett med eller utan vindnät är fukthalten på ridbanan viktig - skulle det mot förmodan vara på tok för vått så skulle det frysa oavsett om man inte har någon salt i botten. Men så vått tror jag knappast någon har. Det är kylan som gör att något fryser - vindnätet gör inte att det blir kallare. Tvärtom.

   Vi hade valt vindnät alla dagar om vi skulle bygga nytt. Det enda som kan vara bättre ur behaglighetssynpunkt är att ha ett totalisolerad ridhus med bra ventilation och värmepump. Det kostar dock några miljoner extra ;-)

   Lycka till med ditt val av ridhusmaterial.

   Heidi

   Radera