torsdag 23 juli 2015

Betar av sommarens projekt

Måla lösdriften, olja dörrar, lägga sten framför stallet ..... check!

Vi betar av sommarens projekt en efter en. Det är en härlig känsla när saker och ting blir klart - och lite finare. Nu är vi klara med några av småprojekten som gör det där lilla extra.


Jag har lagt betongsten framför varje boxingång. Det gör det lättare att hålla rent och så blir det lite snyggare tycker jag.


Jag ser att det växter gräs på gruset och jag är inte så väldig förtjust i att använda gift för att ta bort allt oönskad gräs. Nu när det har regnat en hel del är det rätt så lätt att plocka bort det. Betalar man en liten slant till tjejerna i huset så går dom kanske med på att ta i ett tag. Det får bli nästa lilla projekt. Just nu är vi nöjda över stenläggningen framför varje boxentré. Jag köpte betongsten från Benders. Jag tycker det blev rätt så snyggt även om riktig gatusten i granit såklart är snyggare - men också väldigt mycket dyrare. 


När stalldörrarna fick lite olja på sig fick dom tillbaks sin glans. Det ser mycket trevligare ut med oljemättade dörrar än torra dörrar. 
Min häst, Diva verkan nöjd - men så är ju hon också nöjd med det mesta, särskilt om det handlar om mat.


Stalldörrarna kommer från Wester Byggträ.
Även våra stallfönster kommer därifrån.


Äldsta dottern och jag valde att måla hästarnas lösdrift tillsammans. Det är så mycket roligare att vara två. Extra roligt var det att lyssna på P1 sommarpratare som vi kunde diskutera kring medan vi målade.


Här är före och efter bilderna. Visst blev det lite fräschare?

Lösdriften före målning
Lösdriften efter målning
Hästarna blev iallafall väldigt glada över att få komma "hem". Dom har under två veckors tid stått i en annan hage och man märker så tydligt att den stora hagen där lösdriften är verkligen är deras hem. Dom älskar att gå in och bara vila i lösdriften. Här känner dom sig trygga. Vi märker att hästarna faktiskt använder lösdriften mer om sommaren än om vintern. 

Ni anar inte vilken härlig skön sovstämning det var när jag kom in i lösdriften på förmiddagen och tog denna bild. Ljuvligt!


Jag blir så himla glad över att göra gott för djuren. Sedan gillar vi alla att ha det lite snyggt runtom.
Observera gärna extra många stenar kring planteringen närmast och som en liten mur framför växthuset. Här kommer vi att höja marknivån en aningen så att den går upp mot stenarna från växthusets håll.


Vi kan väl vara överens om att det har varit en rätt så regnig sommar? Vi har ingen damm eller sjö i våra hagar, men visst ser det så ut på denna bilden som togs från en av vattenpölarna i hagen? Inget drömläge att det blir vattenpölar, men bilden blev iallafall fin.


Vi njuter av dom halvdagar och dom timmar vi har solskenet. Visst klagas det när det faller regndroppar på marken, men i grund och botten så har vi det riktigt bra.

Ett glas vin och en god bok kan både njutas av inne och ute.
Sommarens bästa boktips från mig är: "Sonjas sista vilja" av Åsa Hellberg samt efterföljaren "Sonjas hemlighet". Härliga livsbejakande böcker som gör en glad :-) Och det bästa av allt är att Åsa har skrivit flera böcker. Även regniga dagar är räddad!


Bästa stället är dock att sitta i min egentillverkade soffmöbel med hästarna vandrandes runtom:


Hoppas ni också njuter av sommaren.


Må bäst!

6 kommentarer:

 1. Så fint ni har det och så fint ni gör! Ingen idé att klaga över vädret, utan göra det bästa av det och passa på att njuta när det är fint!

  Ha en fortsatt fin sommar!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi gör det bästa av sommaren. Egentligen är jag rätt så nöjd. Med en bra bok går det ju att njuta även när det regnar :-)

   Kram!

   Heidi

   Radera
 2. Jag njuter av att se hur fint ni har det tillsammans med era djur! Jag är hästmänniska själv och din blogg är en dröm för mig. Det måste var helt underbart att ha det som ni! Bilderna utstrålar lugn och harmoni. Vem hade inte trivts i ert fantastiska hem! Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar bloggen. Javisst har vi det riktigt härligt :-) Jag njuter av att vara hemma.

   Önskar dig en fortsatt härlig sommar även om vädret inte är det allra bästa!

   Heidi

   Radera
 3. Herlige bilder! Så bra du ikke bruker gift i hagen. Alternativer - utover å bruke såkalt 'knokefett' dvs gjøre jobben manuelt - er å spraye med eddik eller brenne det bort. Har såvidt testet med eddik på ugress i grus, og det funket bra! Fortsatt god sommer! :-) Hilsen Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marianne!

   Jeg har forsökt å brenne bort det, men det fungerer ikke så bra. Röttene er djupt nede, så man får brenne så mye og det er ikke spesielt effektivt. Eddik er kanskje en bra metode. Skal pröve det når det slutter å regne. Det er nok for vått på marken for att eddiken skal gi effekt. Eller så må jeg nok bare bruke musklene :-)

   Ha en fortsatt god sommer du også!

   Heidi

   Radera