lördag 18 juli 2015

Ridhus och ridhus

Vi bygger ridhus och på något sätt så har man ett extra öga på andra ridhus när man är inne i sin egna ridhusprocess. Jag har ritat vårt ridhus och det är nu under uppbyggnad. Jag tycker det blir vackert, men efter att ha varit på besök på detta ridhus i Californien känns vårt ridhus lite beige.


Kolla denna insida! Paviljongen är ett ställe där man kan njuta av ett måltid mat eller ett glas vin medan man tittar på dom som rider. Det enda sorgliga är att detta är ett privat ridhus och det används nästan inte alls. Men vackert var det.


På vår resa i Californien valde vi att rida lite på olika ställen. Vi hade bokat ridning på en vingård där turen gick mellan vinrankorna.
Magiskt vackert var det. 
Dyrt var det också - och hästarna var skräp - men vi valde att hålla ett gott humör och njuta av allt vi fick se istället. Människorna var urtrevliga. Ett besök på ett sådant ställe är helt unikt.


När vi hade ridit runt bland vinrankorna fick vi äran av att besöka ridhuset. 
Slående vackert - byggt i cederträ.Det måste ha kostat skjortan att bygga detta. Smakfullt och vackert.
Vi fick rida runt och prova hästarna i ridhuset. Det vart inte alla hästar det var lätt att få fart på. Mest av allt njöt vi av att bara få vara här:


Även stallet var fantastiskt vackert:Åttakantigt med gigantiskt stora boxar.


Jag brukar tycka vårt stall är rätt så fint, men detta är bara fantastiskt.


En enkel detalj - krokar av hästskor. Alla vi som har hästar har högar med hästskor liggande. Kanske en idé för den som har en svets. Det är bara att dela en sko och svetsa ena eller båda delarna på en sko och sedan måla den svart. Snyggt!


En titt in i sadelkammaren:


Även stalltoaletten var snygg och ren:


Som sagt - hästarna var inte dom bästa, men stället var magnifikt och en stor inspirationskälla. 

Skrittmaskinen ligger i detta åttakantiga hus:


Det privata huvudhuset låg avskild bakom en vacker järngrind:


Även grinden till stallet var något extra och den öppnades automatiskt när man närmade sig den:


Efter ridturen fick vi smaka av ställets olika viner. Barnen fick vatten och vi åkte bil så det blev bara en enkel vinprovning med utsikt över vinfält och ridhus.


Stället heter Chalk Hill Winery och ligger i Sonoma vindistrikt utanför San Francisco. 
Otroligt vackert - både på utsidan och insidan:


Väl hemma möts vi av detta bygge där stommen av vårt ridhus är på väg att sättas upp:


Det är på gång - i slutet av augusti beräknas det stå klart:


Såhär kommer det att se ut: 


Vi kommer att ha två sidor med fönster och två sidor som är öppna med vindduk. Här är insidan:Det är en bit till innan det blir klart både inuti och utanför. Vi jobbar vidare på ridhusprojektet och allt småjobb som skall göras på gården. 
Just nu har dom flesta semester så om några veckor sätter ridhusbygget fart igen.
Under tiden jobbar vi med alla andra projekt som skall göras på gården. Och så rider vi - på helt underbara hästar - och i en underbar natur!


Ha en fortsatt skön sommar!

8 kommentarer:

 1. Herregud vilket ridhus ni bygger! Lyxigt värre! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt ridhus är kanske inte så lyxigt - det är ett vanligt ridhus i plåt och vi har inga faciliteter, men det kommer att kännas lyxigt att rida där istället för på en våt och isig ridbana :-) Ridhuset i Californien var däremot lyxig. Har nog aldrig sett ett så läckert ridhus förut.

   Må så gott!

   Heidi

   Radera
 2. Härligt! Skönt att kunna rida även när det är snö och isiga vägar. Ha en fortsatt härlig sommar ni med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under denna sommaren med allt regn skulle det faktiskt också varit skönt med ridhus. Ridbanan är alldeles våt just nu (och har varit det många dagar under sommaren). Även jag som mest av allt rider ut i skog och mark kommer använda ridhuset :-) Mest av allt är det nog Håkan som kommer använda det då har rider 2 - 3 hästar varje kväll!

   Må så gott!

   Heidi

   Radera
 3. Kul att ni kommit igång med ridhuset. :) vilken stomleverantör slutade det med till slut?
  vi går också och funderar på att bygga, hoppas att det finns möjlighet att komma och besöka ert fina ridhus så småningom.
  Ha det toppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt att komma igång. I år skulle vi verkligen önskat att vi kom igång lite tidigare då sommaren har varit rätt så regnig. Hade ju varit skönt att ha ett ridhus även om sommaren. Just nu är det semestertider och lite lugnt i bygget, men det kommer igång snart igen. Det är Plåthuset i Enköping som är leverantören av ridhuset. Jag ritade - dom levererar och bygger. http://www.plathuset.com/. Allt grundarbete är gjord av Gustav Larsson på Larsson Entreprenad här i Enköping.
   Må så gott!

   Heidi

   Radera
 4. Hej Heidi!
  God fortsättning på nya året ��.
  Vilken fint ridhus o det måste vara super skönt att ha det nu när det är isigt...
  Finns det möjlighet att lösa ridhus kort? Normalt så har jag åkt till ridhuset vid Boglösa rondellen men nu iom försäljningen av gården är det stängt tills de nya ägarna tar över.
  Med vänliga hälsningar Lisa o Astaire

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa!
   Vi är väldigt nöjda med ridhuset och nu börjar underlaget sätta sig ordentligt så att vi kan träna slidestop och spinn ordentligt. Ridhuset är endast för vår egna verksamhet med fokus på reining. Tyvärr erbjuder vi inte ridhuskort eller uthyrning av ridhuset.
   Hoppas det löser sig för dig. Jag vet att Wärnsta hyr ut ridhuset och man kan lösa ridhuskort där. Kanskje ett alternativ?

   Må så gott!
   Heidi

   Radera