fredag 11 september 2015

Galen i stenar!

Jag är galen i stenar. Inte diamanter och sånt juks. Nej, jag gillar STORA stenar - STORA grå stenar!

När vi grävde för att bygga ridhus blev det en hel del stenar över. Inget problem för mig då jag absolut älskar stenar i trädgården. Ju större ju bättre.

Vi tog tillfället i akt och placerade lite stenar när vi hade stora maskiner på gården.
Nu har gräsplätten framför TV-rummet blivit lite mera spännande med fler stenar och mer grönska.


Det är inte helt klart än. Jag saknar någon rödbladig buske och tänker att jag skall köpa en japansk dvärg blodlönn till grupperingen. 

Såhär såg det ut tidigare:


Lite typiskt att det är molnigt på före bilden och soligt och vackert på efter bilden. Det var inte planerat. Bara blev så. Man får ta bild när maskinen är här!


Vi tog som sagt tillfället i akt när vi hade tillgång till en stor grävmaskin. Jobb med sten är tungt och nästintill omöjligt att göra med enkla redskap.

Här framför växthuset kommer vi att höja upp marknivån. Stenarna är lagda, men jorden kommer lite senare på hösten. Vi har lite jord över från ridhuset.


Jag gillar även stenrös, så av alla extra stenar vi hade efter ridhusbygget gjorde vi ett nytt stenrös för att skilja av köksträdgården med övriga trädgården.

Dom största stenarna valde jag att placera lite närmare huset tillsammans med planteringar.
Fattar ni hur tung en sten är - grävmaskinen håller ju på att vippa!


Att mixa stenar med plantering gör det där lilla extra. Kom nu ihåg ni som bygger - ta hand om stora läckra stenar som kommer fram när ni gräver grunden. Det gör verkligen det där lilla extra.


Nu när jag tittar ut från TV-rummet får jag se både sten och plantering. Bra mycket bättre än gräsmatta och parkeringsplats.


Jag gillar att mixa mellan träd på stam och runda klot. Som jag nämnde tidigare så saknas något rödbladigt, men det kommer.

 

Gillar också att blanda olika former av blad samt att blanda sten med trä och runt med spetsigt. Det låter kanske som kaos, men det blir något harmoniskt med det hela:
 


Förutom att jobb och skola på dagarna njuter vi av sensommaren - eller tidig höst. Oavsett vad vi kallar september så är det totalt njutningsbart med sol och 20 grader varmt. Det är bara att hålla i den goda känslan så länge vi har kvar den!

Önskar er en riktig härlig helg!


Vill du se vilket hus jag håller på att jobba med just nu. Kolla in på min arkitektblogg för att se bilder på ett New England inspirerad hus som jag provar olika typer av fönster på. Klicka HÄR för att se fler bilder.4 kommentarer:

 1. Älskar också stenar! Det blir ett helt annat liv i trädgården med olika stensättningar och random stenar här och där. Så snyggt.

  Ha en fin helg!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Även smultron plantor älskar stenrös! De växer som ogräs och ger stora fina bär, är vackra att titta på och en fröjd att avnjuta efter att man klättrat runt och plockat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé! Älskar också smultron och planterar dom gärna i olika krukor på terrassen. Ett gäng i stenrösen gör nog susen. Tack för tipset :-)

   Heidi

   Radera
 3. Visst är det fint med sten men efter ha grävt upp hur mycket sten som helst så blev lite trötta på all sten så vi har inte mycket av det kvar. Men så bor vi på ett berg som är i dagen istället!! :-)

  SvaraRadera