onsdag 2 september 2015

Det roligaste jag vet - full galopp på en stubbåker!

Drömmen för många ryttare är att få rida i full galopp på en stubbåker.
Det är ju inte många dagar per år det finns en möjlighet att köra full fräs på en åker. När solen skiner och vädret är ljuvligt måste man bara ta för sig. I helgen var det just en sådan dag.


Och för alla som undrar om jag inte rider med hjälm, så jo - det gör jag alltid. Ville bara ha några läckra bilder och tog av hjälmen just på dessa bilder. Ber om ursäkt om bilderna upplevs stötande. Jag tyckte dom blev fina och det var det som var målet.


Min egna häst Diva är ett åttaårigt paint sto (American Paint Horse) . Hon har den mest underbara personligheten. Gnäggar på mig och kommer direkt när jag ropar. Gudomlig snäll. Lugn att rida ut med, men om man vill så kan man sätta fart och hon är med på det direkt. Jag behöver inte sitta skänkla på henne - ett litet pussljud och hon är iväg i full galopp. Jag behöver nästan inte dra i tyglarna för att få stopp på henne. En perfekt häst för mig.




Full rulle på stubbåkern - en liten filmsnutt på det roligaste jag vet:


Vissa i familjen rider på ridbanan - jag rider helst utanför!


Är så himla glad att vi njöt av helgens sol och sista sommarkänsla. 
Nu känns det som om hösten är här med regn och rusk.
Åkrarna håller på att plöjas upp, så nu är det slut på det roliga!

Som tur är har vi ju ridhuset som snart är klart. Just nu monteras lamporna. Det är lite småfix kvar på fasaden. Snart skall sargen upp och sedan är det klart.

Även om vi snart har ridhus att rida i hoppas jag personligen på krispiga höstdagar så man kan rida ut på långa ridturer i skog och mark. 

Det är inte bara jag som njöt av en galopp på stubbåkern. Här är yngsta dottern med sin welsh mountain ponny Solo.




Även mannen i huset tog sig en liten galopp på åkern även om han mest av allt rider på ridbanan.
Här på sin quarterhäst JJ (Jesse James).


Efter galoppen på stubbåkern blev det en trevlig ridtur i skog och mark.



För er som undrar hur det går med vår nya Thaihund måste jag säga att det går över förväntan. Han har verkligen anpassat sig till livet på gården. Följer med överallt, ligger vid mina fötter när jag jobbar, lycklig och glad och han går riktigt bra ihop med våra anda hundar.

En liten film när han följer med och hämtar min häst.
Han älskar sno lite hästpellets från hästarna när dom äter.



Må bäst!








6 kommentarer:

 1. alex-17 åreig medryttare4 september 2015 03:55

  Har du någo tips för någon som har blivit galopprädd efter att hästen stuckit flertal gånger. Han just provq en liten galopp på ridbanan innan älsklingen jag ridit på hela min ridtid blevoridbar och nu föe två veckor sedan togs bort.har aldrig galopperat på en annan häst och är rädd för det även om älsklingen bara busade lite av glädje.. ja lång kommetar men undrar om du har någo tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alex!
   Förstår att du blivit galopprädd när hästen stuckit och man inte känner att man har kontroll. Mitt tips är att prova galoppera på en häst som är stabil så du får rid glädjen och frihetskänslan tillbaks. Personligen rider jag bara hästar som är stabila. Visst kan en stabil häst också bli skrämd och hoppa till om något flyger upp från ett dike eller liknande, men det skall inte bli så att man inte kan hantera den efteråt. Mitt tips till din fortsatta ridning som ägare eller medryttare är att välja en häst som är väl inriden och inte har några olater. Livet är för kort för en dålig häst. Personligen accepterar jag inte att en häst "busar" av glädje när jag är på ryggen. Det får den göra i hagen med sina andra hästkompisar. Det kanske låter tufft att säga så, men jag är rädd om min hälsa och dom flesta skador uppkommer med hästar utan hyfs och som inte är inridna.
   Lycka till! Hoppas du hittar en riktig härlig snäll häst! Dom flesta är ju det :-)

   Heidi

   Radera
 2. Ja, det där är livet! Susa fram över en stubbåker ♥ Jag har just nu bara mitt avelssto som inte rids och hennes föl som jag skall rida in under nästa år, så inga rusher än så länge. Men sedan, under kontrollerade former :)

  Men nu tittade jag in för att se om jag kunde få litet inspiration till att inreda min dotters rum. Tack för en fin blogg med inspirerande feel good-bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för trevlig kommentar. Hoppas jag kunde bidra med lite inspiration!

   Soliga sommarhälsningar
   Heidi

   Radera
 3. Åh Ah! Klockan är strax efter 6, och jag har ingen hästar gå ut till.
  Men jag googlar hästblogg+quarter och kommer till er. Vilket ställe! Vilken livsglädje, vilka vackra hus och vilken kreativitet! Precis som en dröm :)
  Och det verkar ju som att det finns möjlighet att besöka er!?
  Jag tittar just nu på att köpa en egen häst efter 25 år på/med/bredvid andras. Senaste drömmen är ett 1,5 årigt quartersto från Gun Persson på Vasen i Sjöbo. En dag kanske vi sitter där i ert ridhus under en western clinic... Jag längtar ;)
  Nu ska jag gå upp ur sängen och ta mig ett dopp i ån utanför huset- man får göra det bästa man kan :) Sen ska jag till jobbet och klippa hår, det är ju också kul!
  Vi ses! i drömmar eller verklighet.
  Tack för att du delar med dig!


  /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för trevliga kommentarer. Lycka till med köp av en quarterhäst. Hoppas ni blir nöjda!
   Vem vet - vi kanske ses 😀

   Soliga sommarhälsningar
   Heidi

   Radera