tisdag 25 oktober 2016

DIY - skålar från kokosnötspalmen

Inte vet jag vad som hände med hösten. Oktober har varit alldeles grå. Jag känner mig lite snuvad på alla vackra höstdagar. Visst är jag ute varje dag med både hundar och hästar, men man vill ju ha några solstrålar som lyser upp tillvaron och tar fram dom vackra höstfärgerna på ett magiskt sätt. 

Magin är borta ute - då får man göra magi inne.

Jag tog fram några kokosnötsblommaskydd (Det heter nog inte det, men jag hittar inget annat ord) som jag plockat med mig från förra resan i Thailand. Det finns sådana överallt där det finns kokosnötspalmer. Känner ni igen dom?


Väl här hemma har dom legat och väntat på att jag skulle ta tag i dom och göra något kreativt. I helgen var det dax. Jag tänkte göra snacks skålar av dessa. Jag har sett att man kan göra lampor, vägglampetter m.m, men jag ville göra skålar som man kan servera godis och snacks i.

Allt man behöver förutom dessa kokosnötsblommaskydden är maskeringstejp, sprayfärg och lack.
Jag tog först och borstade av allt smuts, sedan maskeringstejpade jag sidorna då det endast var insidan som jag ville ha glänsande kopparfärg på.Sprayade kopparfärg på insidan av "skålarna".


Det gäller att spraya precis i lagom avstånd då färgen är lätt att få rinnande.
Tipsar om att spraya utomhus då det luktar mycket och det är risk att färg kommer på oönskade ytor om man gör det inne.Glansigt och vackert. När kopparsprayen hade torkat valde jag att spraya ett lag med vanlig lack.


Kolla, kolla!

Färdiga snacks skålar! Helt unika och lite läckra!
  

Det var dagens DIY!
DIY = Do It Yourself


Hoppas, hoppas regnet slutar och vi får några soliga dagar innan alla löv faller från träden.

Får drömma mig bort i denna bild som jag tog förra veckan när vi hade några minuter solglimt precis när jag var och matade hästarna!


Må så gott!

2 kommentarer:

 1. Men åh vad fina de blev! Så vackra i sin enkelhet.

  Ja, fy vad senaste veckorna varit grå. Jag är så glad att solen äntligen kom idag. Precis idag när jag har en ledig dag utan planer. Kan inte bli bättre!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, äntligen sol idag! Åh, vad vi har längtat! Tokgrått har det varit och jag gillar absolut inte det. Vill ju vara ute och njuta av alla färger och världen. Gillar inte att sitta inne. Ett stearinljus kan omöjligen ersätta den stora gula på himlen :-)

   Njut av dagen och kram!

   Heidi

   Radera