tisdag 29 mars 2016

Påskfix i växthuset

Vi firade påsk hemma med fix på gården. En av projekten för mig var att fixa i växthuset och förbereda för vår, sommar och höst när vi använder växthuset mest. Det är inte så mycket växter för vår del i växthuset - det är mest för middagar och mys. Just nu är det inga växter alls förutom några tulpaner i en vas, men vänta bara. Snart är det grönt och vacker igen!


Här ute på fältet blåser det en hel del så växthuset är perfekt att sitta inne i och mysa. Kommer det en regnskur så gör inte hellre det något. Här inne är det alltid lugnt.


Det är rätt mysigt att sitta inne i värmen med en kopp kaffe och titta på när Håkan rider på ridbanan.
Han fick en kopp kaffe han med när han var klar.

Växthuset kommer från Bossons och heter Spira. Betongborden kommer från LivingStory, men även Artwood har tillsvarande. Fuskrottingstolarna kommer från Plantagen men finns inte längre. Även här har Artwood tillsvarande. Kolla gärna deras olika fåtöljer på hemsidan.
Nedan ser du en kudde från Artwood i kakibeige med vitt kryss.


Allt ser så dött ut när det inte har blivit grönt. Tänk när fältet utanför blir gröna och när det frodas i krukor och i planteringen bak stolarna. Då blir det riktigt vackert. 

Det är lite konstigt med våren. Egentligen är den ju rätt så ful, men förhoppningen om en härlig vår och sommar ligger där och spirar så på något sätt är våren vacker ändå. 
Hoppet och drömmen om en härlig sommar är vacker!

Förra året gjorde jag en liten film från gården som jag faktiskt själv brukar titta på när jag tycker det är grått och trist ute. Det är ett sätt att få tillbaks tron på sommaren med mycket uteliv.


Påskhelgen gick ut på att rensa bort alla döda växter, tvätta alla fönster, olja in trämöbler och hämta ut kuddar och plädar. Yngsta dottern är med och hjälper till. Nu skall vi bara bestämma oss för vad vi skall plantera i år. Någon tomatplanta blir det, men inte för mycket. Dom blir ju alltid så stora.
Gurka gillar vi - det blir nog det också ..... och sallad, lök ...... köper man bara lite fetaost och god olivolja så har vi värdens bästa Grekiska sallad! Närodlad!Precis när jag hade fixat inne i växthuset gick Houzz ut på sin Facebooksida och tipsade om växthus och länkade till mina Houzz-bilder över detta växthus. Det var ju lite roligt - som om dom kände av all min energi!

Här är två sommarbilder.
Vill du se flera fina sommarbilder från växthuset är du välkommen in på mitt Houzz konto.Åh, vad jag längtar till lata sommardagar.
Tills dess får vi njuta av det vi har - det är rätt så mysigt nu i slutet av mars när solen skiner och vi har fått sommartid:


En del av er har säkert påskledigt fortfarande!

I så fall önskar jag er några riktigt härliga dagar.
Själv jobbar jag, men känner att det skulle ha varit riktigt skönt med en långledighet till. Inte för att jag gillar att slappa så mycket. Jag har ju så många roliga trädgårdsprojekt jag vill ta tag i.
Jag återkommer under våren med dessa projekt!


Glad Påsk!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar