söndag 6 november 2016

Vitt överallt!

Det är lite magiskt nu när det är vitt av frost överallt!

Även om jag såklart föredrar sol och värme, så vet jag att dessa dagar när det är frost och vitt på träden, i gräset - överallt - är sällsynta och borde njutas av.


Jag tog med mig kameran på en rundtur här på gården i lördags.


Det känns lite som ett Winter Wonderland utan snö.
Det var lite halt ute så äldsta dottern valde att rida i ridhuset. Här är hon - nöjd efter ett pass med sin duktiga häst.


Hela växthuset var täckt av frost. Det gick inte att se ut när man var där inne. 
Det ser dock vackert ut från utsidan.
I helgen "stängde" vi både växthus och pool.
Sommaren är slut! Hösten likaså.


Poolen har vi täckt med kraftiga plåtar som står pall för både väder och vind.
Inne i växthuset har jag tagit undan kuddar och täcken. 
Växthuset heter Spira och kommer från Bossons.

Visst kan man se i inredningstidningar att man dukar upp i växthuset kring jul, men jag kan ju ärligt säga att det gör man inte. Det är ju svinkallt därinne. Det är bara för att få styla lite. Visst kan det se läckert ut på bild, men vem vill sitta och fika eller äta middag i kylan?
Växthuset är bäst under vår, sommar och höst!
På vintern är det bara en vacker dekoration.


Ett enda träd har bladen kvar. Alla andra löv har försvunnit under veckan när det har blåst en hel del.


Vi har under hela hösten matat fåglarna. Det senaste tillskottet i fågelmat är denna kotte som är fylld med fett och frön. Fåglarna älskar den och dom är väldigt dekorativa. Jag har hängt flera sådana runtom i trädgården. Det är så trevligt med massor av småfåglar. Just nu har vi besök från gråsparv, talloxe, nötväcka och hackspätt. Hoppas på att få se en domherre i vinter.

Granngården har hur mycket fågelmat som helst!

 

När man är ute i trädgården med kameran har min häst Diva alltid koll på mig. Helst vill hon att jag skall ropa in henne så hon får lite extra pellets och gos i stallet - och det får hon.


Hästarna är väldigt nyfikna när dom ser älgen vandra längre bort på ett fält.


Vi matar ut hästarna på massor av olika ställen i hagen. Vi kör runt maten med fyrhjuling och släp. Vi väljer ställen där det är lä för vinden. När det är nederbörd försöker vi att placera maten under träd. Vi har några skogsdungar i den 6 hektar stora hagen.


Ibland tappar vi mat under vägen. När man lastar släpet överfullt är det lätt att det ramlar av lite här och där. Men vad gör väl det - hästarna äter upp det ändå.


Vi har totalt 8 hästar varav 6 är av rasen American Quarter Horse, 1 är American Paint och 1 är en liten Welsh mountain ponny.
Här har vi quartrarna och ponnyn.


Quarterhästen Wille har full koll på mig när jag kommer med kameran. Han är så otrolig social att när jag kommer närmare vill ha bara ha lite klapp och mys.Det var slutet på detta höstlov för barnen. Man försöker göra det bästa av det, men jag kan väl säga att det inte har varit det bästa vädret. Jag hade tänkt att ta ledigt några dagar, men jag valde att jobba istället. Jag tar hellre ledigt en dag eller två när vädret är bra.

För alla som valde att åka till ett varmare land under höstlovet - Jackpot till er! 
För oss som valde att stanna hemma - Nitlott!

Kan ju inte få allt och alltid! Får njuta av det man har och hoppas på Jackpot en annan gång!


Under veckan som var har jag avslutat ett arkitektuppdrag där jag har ritat ett New England hus för kund som skall byggas på Lidingö. Kolla min arkitekt- och projektlogg för fler bilder och en virtuell rundvandring i huset:

New England hus på Lidingö ritat för kund 2016
Som tur var prickade jag en magisk dag i Halland där jag var på ett uppstartsmöte med kund.
Nästa vecka påbörjar jag ett nytt uppdrag där jag skall rita ett strandhus på Hemmeslöv strand nära Båstad. Det skall bli kul att rita ett sommarhus nu på vintern så jag kan drömma mig bort i sommarlivet nära stranden.Utsikt från tomten! Visst blir det läckert?
Är så himla glad för att det var så vackert väder när jag var där. Vi hann spendera mycket tid på tomten och även en promenad på stranden. Otroligt vackert var det.
Vad som slår mig mest är att alla trädgårdar och hus är så välskötta här. 
Det är njutningsfullt att gå och köra runt i villaområdena.


Önskar er en fortsatt trevlig helg även om jag misstänker att det blir mera en innehelg än en utehelg!Må bäst!


4 kommentarer:

 1. herregud va fint du har det! i princip mitt dröm liv haha. bloggade om snön i dag jag med mest hur jag saknar den "riktiga" vintern som vi inte verkar få längre.. dock med en inrednings twist =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett härligt liv vi lever här på gården, fast jag är nog inte lika förtjust i vinter som du verkar vara. Kylan och snö klarar jag av - det är mest mörkret som jag tycker är jobbigt. Dagarna är lite för korta. Hoppas dock det blir en vit vinter så det lyser upp bättre.
   Ha en skön vinter!

   Heidi

   Radera
  2. Haha men vad fel jag fick då ang "riktig" vinter :D Insnöade på gården? :O
   Jag tycker vintern är den mysigaste stall tiden, en varm mule i kylan. Vad är bättre :D
   Jag förstår vad du menar med mörkret, funderar på ljusterapi. Tror det skulle hjälpa i dom kommande månaderna =)
   Tack det samma!

   Radera
  3. Ja, nu fick vi snö! Vacker! Jag har skaffat en dagsljuslampa i mitt kontor och det är verkligen något jag rekommenderar. Jag skaffade det förra året och det gör skillnad. Det blir som ljusterapi :-)

   Må bäst!
   Heidi

   Radera