måndag 19 juni 2017

Attefallshuset Marit i Femina nr 7, 2017.

 Just nu finns ett reportage om olika Attefallshus och Attefallshustillverkare i tidningen Femina nr 7 Juli 2017. Om du är intresserad skall du kolla på sidan 88 där Attefallshuset Marit finns presenterad.


Femina nr 7 Juli 2017 med 5 sidor om Attefallshus och Attefallsleverantörer.


Attefallshuset Marit är ett praktiskt och vackert Attefallshus som känns extra rymligt med sitt pulpettak. Det har enligt Attefallshusreglerna en byggyta på 25 kvm och nackhöjden är 4 meter.

Huset är tillgänglighetsanpassad och kan användas som komplementboende.


Attefallshuset har ett litet men fullutrustat kök med plats för vask, ugn, spisplatta och bänkkyl mellan spis och vask. I ovanskåpen får man förvara porslin m.m.


Med liggande panel och smårutiga fönster passar detta mera moderna Attefallshus som komplementhus till ett New England hus.


Planlösningen på nedre plan:


När man kommer in igenom halldörren finns plats för 120 cm förvaring på höger sida.
Badrummet med plats för handfat, toalett, dusch och tvättmaskin finns rakt fram medan huvudrummet med kök finns till vänster.

 

Det finns en möjlig placering av en öppen spis i ena hörnet om man skulle önska det.
Attefallshuset är ritat så att det är så välisolerat att det klarar BBRs krav på permanentboende.
Jag har tänk att luftvärmepump är lämplig värmekälla.
Här kan man bo året om.


Med en flyttbar stege kan man ta sig upp till sovloftet som ligger över badrum och hall.

Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan 3,4 m) finns plats med ett relativt rymligt sovloft med plats för dubbelsäng och förvaring.

Visst är det lite trångt med sina 74 cm i takhöjd på den lägsta sidan och 104 cm på den högsta sidan, men då det finns öppningsbara fönster på ena sidan och utsikt över resten av huset blir upplevelsen av loftet större.


Planlösning av loftet:


Man kommer upp till lofter via en flyttbar stege. En del vill gärna ha trappa, men det är svårt att få till om man väljer denna planlösning. Skall dock berätta att om man väljer en lite kraftigare stege så känns den stabil och är lätt att gå i. Den är också flyttbar så att den inte tar onödig plats.


Efter sommaren kommer Attefallshuset Marit med tillhörande Friggebod att tillverkas av Sandberg såg & hyvleri uppe i Piteå för sedan transporteras ned till Skåne där huset skall stå. 
I förra inlägget visade jag hur transporten görs med lastbil och lyftkran.

Det kommer vara en lite annan planlösning på Attfallshuset Marit som byggs för kunden i Skåne, men grunden är detsamma.
Vi får följa med bygget som görs av Stefan Sandberg och hans team efter sommaren. Jag kommer publicera lite bilder på bloggen. Det ser iallafall jag fram emot.

Nedan visas en bild av Attefallshuset Marit under uppbyggnad när det nästan är klart. Bilden kommer från kund som köpt ritningarna av mig.


Bilden är tagen i februari och visst känns det lite kallt!

Får avsluta inlägget och bjuda på en varm sommarbild där mellandottern poserade med en av våra hästar som matchade balklänningen inför 9ans avslutningsbal. Känns lite mer somrigt och trevligt!


Önskar er en riktig härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar