torsdag 30 november 2017

Sjötomt eller?

Sjötomt?


Visst skulle man tro det när man tittar på dessa bilder?
Efter några dagar med regn blir det alltid lite vatten i ena hörnet på hagen.
På bilderna ser det jättestort ut, men sanningen är något annat.Det är så läckert när hus, stall och hästar reflekteras i vattnet.
Man tror ju nästan att vi har en liten sjö på tomten, men titta på bilden nedan så ser ni vad liten pölen egentligen är. Det är alltså bara några cm vattensamling och om några dagar utan regn är den borta.


Man får ta tillfället i akt när det är vatten här och ta just dom där läckra bilderna som ser ut som om vi har en riktig sjötomt. Är det detta man kallar för "fake news"? Man skall alltså inte alltid tro på vad man ser. Beklagar om jag lurade er.
Hoppas detta kan inspirera till egna bilder istället. Själv kom jag på denne idé efter att ha sett en bröllopsfotograf som hade tagit en superläcker bild av ett par som stod vid en liten sjö och när man såg hur det egentligen såg ut så var det bara reflektioner från en liten vattenpöl som gjorde bilden. Klicka HÄR för att komma till dessa bilder. Man får så bra idéer genom att inspireras av andra.


Förra året tog jag också fler reflektionsbilder av hästarna i soluppgången. Det gäller att ha turen att hästarna står på rätt ställe när bilden skall tas. Ibland har man tur - ibland inte.


I morse när jag skulle mata ut hästarna var det med glädje att se solen efter flera dagar med regn.


Täcket på ena hästan hängde helt snett. Tur att man har koll på djuren flera gånger per dag. Det kan inte vara skönt att ha ett täcke som hänger på halv åtta. 
Märker att hästarna har rullat sig med täckena som nu är täckta av lera. Tror det är skönt för dom att få av sig täcket och få luft i pälsen. Risken är dock att dom kommer att hitta lera att rulla sig i. Den risken får man ta. Att ha häst är lite smutsigt ibland.Det är ju lite tråkigt med regn nu på vintern och visst önskar man sig lite frost och kyla.
Får man hoppas på en vit jul?
Tills dess får vi njuta av vår tillfälliga sjötomt.


Må bäst och glad advent!

Får avsluta med en bild från förr då vi i dagarna har firat 30 år som par.
Tänka sig att det har gått över 30 år sedan vi möttes på Tekniska Högskolan i Luleå där vi båda studerade.


Snart är det jul!2 kommentarer: