söndag 12 november 2017

Ordning och reda i köket!

Köket - ett rent paradis!


I helgen har vi mer eller mindre varit i köket mest hela tiden. Det var lite grådaskigt på lördagen och då tänkte vi göra sådär grundligt rent i skåp och skafferi. Det tar väl ca 2 timmar tänkte vi, men det tog över 5 timmar för två personer att göra grundligt rent och rensa i allt småplock man samlar på sig under åren. Under dessa 5 timmar var det bara i skafferi, skåp, hyllor och lådor som vi städade i. Det låter som vi har världens största kök, men icke. Det var bara ostrukturerat och i stort behov av städning.


Vi fortsatte städa även under söndagen trots att det var fars dag. Som belöning blev det både farsdagsfika, god lunch och kvällsmat.


Far fick blommor och present.
Fikan fick guldkant när vi tog fram det gamla kaffeserviset som jag fått av min mamma och pappa. Jag tycker det är charmigt och lite extra med dom små kaffekopparna och guldkantade porslinet. Det är helt olikt allt annat vi har i huset som gärna är brunt, vitt och rustikt.Nu är köket rent och det känns alldeles ljuvligt!


Det är bra med grådaskiga dagar - då får man gjort dom där sakerna som inte är så roliga, men som känns så himla skönt när det är gjort.

Nästa vecka kommer åter denna brickan som hänger på väggen passa perfekt:


I vårt hem är köket verkligen husets hjärta.
Här är vi mest hela tiden när vi inte jobbar och sover.
Skolarbete görs oftast vid köksön och det är trevligt att ha sällskap när man gör mat.
Med många fönster och många lampor är det alltid ljust i här.


I dom nya fåtöljerna från IKEA sitter vi ofta och pratar och bara myser. Det är hit man tar sin kaffe och fralla till frukost samtidigt som man tittar ut genom fönstren och kollar hästarna i hagen. 


Jag har köpt nya klädslar i vitt linne från Bemz. Det känns bra att ha flera uppsättningar av klädslar. Har man vita möbler blir dom ju lätt skitiga och behöver tvättas. Med två par klädslar är det bara att byta. Skulle vi önska en annan färg vore ju det möjligt, men jag känner att vitt ger mest ljus och känns mest positivt hemma hos oss. Vi har så mörka golv och andra mörka detaljer att skulle vi även välja mörk klädsel på tygmöblerna så skulle huset upplevas för mörkt enligt min smak.


Efter städningen fick vi hur mycket plats som helst i lådorna. Lite omorganisering är verkligen nödvändigt lite nu och då. Även i skafferiet blev det ordning och nu vet jag att jag inte skall köpa fler Rice Crispies förpackningar. Jag hittade fyra stycken och jag vet inte ens vem det är som äter sådana flingor i vår familj.
Bönor och linser hade vi också hur mycket som helst av. Vi får hitta på något gott att äta med dessa ingredienser i veckan .... undrar på hur sojabönor med Rice Cripspies skulle smaka?Köket är från IKEA men just detta kök med denna profil finns inte längre. Jag har handmålat luckorna i NCS S0502-Y så att dom skulle passa huset där alla snickerier är målade i samma kulör.


Vårt kök - idag ett rent paradis! .... i morgon ... bara ett vanligt kök som vi trivs väldigt bra i!


Efter många timmar med trasan i högsta hugg var det extra trevligt att bli serverad mat gjorda av ungarna.

Bordet är dukat!


Idag blev det rotfrukter och vegetarisk file med en god sås till lunch.


Dukningen fick gå i höstens tecken. Tyglöven från Blomsterland är vackra och enkla att dekorera med.


Matbordet kommer från franska Antix, matsalstolarna, taklampan och kuddarna är från Artwood, medan kökssoffan är från Slettvoll


Är det farsdag får man också ett glas vin till maten.


Det blev en riktig trevlig och god måltid med rotfrukter, vegofilé och sås.


Hoppas ni också haft en skön söndag!

Må bäst!

4 kommentarer:

 1. Hejsan!
  I'm Finnish and I read your blog regularly. It's
  nice to see Finnish design on your dinner plates :)
  Your house is looks great and horses... Their looks gorgeous!!!
  Kindly, Eve

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks Eve for positive feedback! Hope you're having a great winter!
   All the best
   Heidi

   Radera
 2. Det blir sikkert et veldig fint julebord der! Utrolig fint innredning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Takk, Vanessa! Det blir nok et fint vegetariskt julebord hos oss i år. Det viktigeste er at hverdagen føles hyggelig og varm.
   Ha en flott vinter och snart en koselig førjulstid!
   Beste hilsner
   Heidi

   Radera