onsdag 23 september 2015

Dörren till ridhuset monterad

Nu är det inte mycket kvar ..... dörren till ridhuset är nu på plats. Sargen likaså. Det enda som fattas är några grindar som skall gå i ett med sargen så att ridbanan i ridhuset blir helt stängd. 

Nu är det så gott som klart, men ändå inte. 


I min värld är det inte klart förrän allt är städat runtom, vägarna är jämna, planteringen klar, staketet klart ...... med andra ord - en hel del jobb kvar.

Fast om kvällen syns inte skiten i mörkret. Då lyser ridhuset i kapp med månen:


Jag ser dock att det saknas något på gaveln. Vad med en skylt? Ja, det får det bli.


Lite otur med vädret har vi då det har regnat rätt så mycket och det är alldeles vått runtomkring. Det är för vått för att köra med stora maskiner som skall hjälpa till att göra det där sista. 

Hoppas, hoppas det torkar upp, men enligt vad jag kan se på väderrapporten så dröjer det ett tag.
Skit också!

Turen är iallafall att ridhuset är uppe och kan användas!


Dörren kommer från Wester Byggträ som är samma leverantör som vi har på dörrarna och fönstren på stallet. Denna dörr fick inte samma båge som i stallet. Istället matchar denna dörren det åttakantiga fönstret ovan. Dom har fått samma vinkel. 

Resten av ridhuset är levererad och monterad av Plåthuset i Enköping.

Jag skall skriva en riktig lista över alla leverantörer och ridunderlag. Det är min mann som är ridunderlagspecialist och också den som har fokuserad på belysningen så att den är sådär superbra.
Jag skall berätta allt sen när jag har tankat honom för all information.

Jag och yngsta dottern provade ridhuset idag!
Min häst hade tappsko och ömmade när vi gick på vägen, fast i ridhuset gick det jättebra!
Vi red inte så mycket - ville mest bara prova underlaget och låta hästen bekanta sig med ridhuset.


Jag satte på Norah Jones i högtalarna och red några varv. Jomenvisst - det här kan jag vänja mig till. Ett otroligt härligt ljus inne i ridhuset. Lite som ljusterapi.


Vi har valt att ha gles sarg för att släppa in ljuset i ridhuset. Huvudsaken är att sargen håller hästen ifrån stålbalkarna så man inte slår i något knä eller axel om hästen skulle komma för nära kanten.

Sargen skall målas vit. Den är nu endast grundmålad.
Här rider yngsta dottern med sin lilla welsch mountain ponny Solo medan dom stora hästarna betar utanför. Dom var jättenyfikna och villa vara med när vi red.


I morgon får jag beställa träden som skall stå utanför. Det blir 10 bollpilar och 2 Schuberthägg. Schuberthäggen är grön om våren och blir rödblading efter ett tag och förblir rödbladig hela sommaren tills bladen ramlar av. Ett riktigt roligt träd.

Vi skall också ha en syrenhäck vid grinden, så det skall också beställas.

Vi har redan grävt hål för träden. Jag väntar bara med beställningen till senare under hösten när det är bästa tiden för plantering.

Vi får njuta av trädgården uppe vid huset och stallet tills dess.

Här är hundarna som leker på gräsmattan!
Jag är så himla glad för att det funkar så bra mellan alla våra hundar nu.
Jag var ju lite nervös när vi tog hem en ny hund och undrade hur det skulle gå. Med facit i hand kan jag säga att det har gått över förväntan och att vi är mycket nöjda med nya familjemedlem.


Må så gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar