söndag 14 juni 2015

Underbar helg med pooldopp

Äntligen kom sommaren! Vi firade sommaren med pooldopp och avslappning i utemöblerna.


I poolen har vi just nu 29 grader - bra mycket varmare än i Mälaren just nu. Vår pool är en gjuten pool med inbyggd trappa och djupdel vilket jag rekommenderar på det högsta. Här kan både små barn och stora vuxna bada.

Vissa tog sig en ridtur för sedan att ligga i poolen flera timmar. 


Själv valde jag att njuta av en bok och ett glas vin i min nya utemöbel som jag snickrat själv. Just nu är det min favoritmöbel som jag har placerat där solen lämnar tomten sist om kvällen!
Jag ser att mina naglar inte är helt rena, men så blir det när man älskar att gräva lite i jorden. Söker man vackra naglar lär man söka sig till andra bloggar. Med trädgård, hästar och hundar är det svårt att ha ett perfekt yttre - och det ingår inte i mitt intresseområde hellre. 


I helgen var det till och med så varmt att man gärna valde att sitta lite i skuggan på terrassen.
Jag har sagt det förr och säger det igen: Alla borde ha en American porch - både som skydd för sol och regn.


Här i hörnet är det gott att sitta och man har full koll på både pool, stall och hästar.


I våras när jag bytta från mörka dynor till ljusa dynor provade jag med blåvita kuddar då vi även har det inne i köket. Det passade inte alls till det väderbitna och naturliga materialet i trätrallen och rottingmöblerna. Det passar perfekt till mörkt trä och ljusa möbler, men inte till den mera gråtoniga trallen.Jag bytte således tillbaks till dessa kuddar i naturfärger och lite svart. Kuddarna är köpta på H&M Home, men dom finns nog inte kvar då det var några år sedan dom inhandlades. Nog finns det andra affärer som har liknande.


Här är det gott att leva:


Under terrassen finns flera sittplatser - en hörnsoffa och en sittgrupp.

Kaffe - och ice-tea intas gärna från sittgruppen närmas gräsmattan. Här har man koll på allt!Det är oftast härifrån jag njuter av min frukost om somrarna.
Denna terrassen vänder mot ost och syd och här är det oftast vindstilla då vinden tenderar att komma från väst. Om man önskar äta middag ute sitter vi gärna i växthuset. Det är som att vara ute men ändå inne - och här är det helt vindstilla. Växthuset heter Spira och kommer från Bossons.


Hoppas ni också har njutit av helgen. Hoppas det blir fler sommardagar som denna!


Snart tar vi semester. Lite jobb till bara - och så ..... slappa!


Må bäst!4 kommentarer:

 1. Hej Heidi! Njuter som vanligt av din blogg. Måste fråga; har ni behandlat terrassen med Sioo?! Vi står inför att välja något till vårt stora pooldäck och funderar på just Sioo.

  Hälsningar Fredrica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fredrica!

   Vi har faktiskt inte behandlat vårt pooldäck med någonting alls, men måste kanske göra det .... än så länge håller det sig jättefint och har fått den där drivvedsaktiga färgen. Det är inte torrt och sprickigt, men vi har ju bara haft det i 4 år. Kanske dax att behandla det :-)

   Lycka till med din terrass!

   Heidi

   Radera
 2. Ja, vilken helg vi fick! Underbart att njuta av lite sol och värme. Och sen en söndag med lite svalare och molnigare väder så det kändes ok att plantera och fixa. Härligt!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Herlig med en svømmetur, bra det endelig ble vær til å nyte det flotte bassenget :) Håper sommeren kommer til vest Norge også snart. Her er det iskaldt foreløpig. Fortsatt god sommer.

  SvaraRadera