söndag 21 juni 2015

Unik drivvedslampa

Nu har jag varit på gång igen och skapat. Denna gången blev det en lampa av pinnar som hästarna har ätit barken av och som legat i lera vilket gett den perfekta gråa patina - nästan som drivved.



Den nya lampan har fått hedersplatsen över skrivbordet där det är full nockhöjd:


Precis som med utomhussoffan som jag visat tidigare (HÄR) har jag använt mig av aspen som hästarna åt barken av. Denna gången sågade jag upp pinnarna i ca 30 cm stora bitar och spikade ihop det hela till en krans.


Med spikpistol går det som en dans:


Översidan och undersidan - fritt val då dom är rätt så lika:



Som belysning hade jag tänkt mig en ljusslinga med enstaka lampor som finns överallt att köpa vid juletid. Nu hittade jag inga sådana i affären, så det fick bli en led-slinga. Den lyser fint, men jag kommer byta ut den när affärerna packar upp julbelysningen igen.

Vill du se fler lampor som jag har gjort av drivved och annat från naturen är du välkommen att besöka min arkitekt- och projektblogg där jag nyss gjorde ett INLÄGG om det. 


Jag tackar hästarna för dom avbarkade pinnarna som fått en naturlig lerbehandling. 
Lera verkar vara något som våra hästar gillar starkt. Vår nya lerhög i hagen som kom från att vi gräver för ridhus verkar vara ett populärt ställe att gotta sig i. Lerbehandling är nog nyttigt!


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta - jo, det vet jag - jag skrattar och borstar in lite hjärtan i pälsen. Det här är kärlek!


Kärlek till er! Må bäst!








4 kommentarer:

 1. Hej!
  Alltså du är fantastisk vad du hittar på roliga saker! och snabb är du också! jag vill ha lite av din energi! jag har massor med idéer, men beundrar din effektivitet och att det blir gjort också det du kommer på!
  Fortsatt fin midsommarhelg! här strålar solen idag, härligt!
  Kram Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skal jag vara ärlig så har jag bara energi när jag får göra som jag vill och när jag får skapa. Gällande städning och annat tråkig hemmasyssla, så är inte energin på topp. Man kan inte vara perfekt i alla lägen :-)

   Må så gott och glad sommar!

   Heidi

   Radera
 2. Du är helt otrolig i att finna skönhet i sådant vi andra bara ser som några nakna pinnar och lera. Supersnygg lampa och hjärtan-hästen är bara för underbar!

  Annelie, bloggläsare från Värmland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag älskar som sagt att skapa. Hade jag haft mer tid hade det blivit fler prylar. Ser fram emot sommaren då tid kommer finnas. Har många idéer på lur!

   Må så gott och ha en skön sommar!

   Heidi

   Radera