lördag 17 oktober 2015

Börjar och avslutar dagen med magisk dimma

Klockan ringde tidigt idag. Det var min tur att rida första passet i ridhuset när Waldemar Wass kommer och tränar oss i reining - Westernridningens fartfyllda dressyr.

Ingen sovmorgon, men vad gjorde det när världen utanför var alldeles magisk med sin dimma.


Solen håller på att kämpa sig igenom dimman. 
Ett tecken på att det här kommer att bli en riktig härlig dag!


Håkan på väg med sina två hästar. Efter mig var den hans tur.


Dagen rullade på med den ena energikicken efter den andra.

Själv har jag börjat rida i ridhuset efter alla år som "full fart skog och fält uteryttare". Jag har bestämt mig för att bli bättre och det är så roligt att utvecklas. Som att sätta sig på skolbänken igen med en motiverad inställning om att detta är kul. Och det är kul. Jag är inte alls så där duktig och fantastisk, så jag kan bara bli bättre! Walle (Waldemar Wass) är riktig skicklig på att se det man gör för fel och då menar jag grundlig så att jag förstår och känner det själv. Nu har jag lite att jobba på. När jag nu har bytt häst måste jag anpassa min kropp till hästens gångarter. Jag har bestämt mig för att låta galoppen sitta perfekt innan jag gör alla andra moment. Basen måste sitta. Sitsen måste vara riktig bra innan jag jossar runt med alla dom andra momenten. Jag är sådär lycklig motiverad just nu.

Jag hann både med ridning i ridhuset och en lång uteritt. Vilken dag!

Och avslutet - magnifikt!


När solen gått ned vandrade Walle hem. Ses igen i morgon!


En alldeles underbar dag som började och slutade i dimma.
Mitt i var det strålande!
Så vackert när solen går ned och dimman växer! 


God Natt! 

I morgon är en annan dag!


5 kommentarer:

 1. Tack för en fantastisk blogg! Det är otroligt roligt att gå in här och läsa dina inlägg :) Nu vet jag att du säkert väljer att visa upp en smal del av ditt liv på den här bloggen, men jag måste bara säga hur mycket jag avundas ditt liv. Jag tycker själv att jag är lyckligt lottad, kan inte klaga eller så. Men du lever verkligen det liv som jag och säkert många andra drömmer om! Jag är inbiten hästtjej som är väldigt intresserad av inredning, arkitektur och byggnation så du kan säkert räkna ut varför.. ;) Ville bara lämna ett litet tack, hoppas du har en fin helg! Kram från mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar mina inlägg. Visst är det en väldig smal del av mitt liv som visas här på bloggen, men samtidigt en väldig viktig del av mitt liv. Att glädjas över livet på gården med familj, djur och omgivning är min största energikälla och jag känner mig verkligen lycklig lottad som kan leva ett sådant liv. Hade någon sagt till mig för 15 år sedan att jag skulle leva på detta sätt hade jag nog inte trott på det. Ibland blir livet mycket bättre än man både tror och planerar.
   Må så gott och tack för glada tillrop! Det är också sånt som förgyller tillvaron :-)
   Kram!
   Heidi

   Radera
 2. Jeg kom for kort tid siden innom din blogg og er kjempeimponert. Det er så gjennomført rundt dere, og veldig koselig. Jeg elsker interiør og liker din #røffe# stil og alltid inspirerende å kikke innom. Nydelige tåkebilder hos deg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker bloggen og stilen min. Håper jeg kan inspirere andre.
   Takk for koselig kommentar. Det varmer!

   Ha det så godt!
   Heidi

   Radera
 3. Å for nokre fantastiske fargar og motiv på desse bilda, trolske og spesielle!!! Er ofte innom deg, alltid kjekke bilder og innslag om hus og hest, men desse var topp!!

  SvaraRadera