fredag 17 maj 2019

Hurra for 17e mai!

Gratulerar med dagen, Norge!


Här på gården flaggar vi på Norges nationaldag. Jag är ju norska och nationaldagen skal självklart firas. Det blir ju inte så stort firande som i Norge, men lite champagne, något gott och flaggan i topp kan man ju bidra med för att fira frihet och demokrati.


Vädret var fantastiskt dagen till äran så på eftermiddagen blev det champagne vid poolen.


Poolen är faktiskt inte uppvärmd än, men det är så vackert med vatten och det blå att det inte gör något att man inte kan bada än. Visst kan man bada, men då är det kallt och ingen av oss är några vinterbadare precis. Vi väntar tills det blir runt 25 grader i luften innan vi väljer att värma upp poolen. Det är ingen som badar ändå innan det är varmt i luften.


Här i hängmattorna slappar vi ofta. Det är extra trevligt att sitta här och prata med varandra och det är faktiskt mycket skönare att hänga i en hängmatta än att sitta i sofforna eller solstolarna. Fast om man skal sola är det bättre med solstolar. Man får så många veck lite överallt om man solar i en hängmatta.

Dessa solstolar är från Artwood och är både snygga och sköna att sitta/ligga i.


Förmiddagskaffet intas gärna här i solstolarna. Att titta ut genom kontorets fönster dessa dagar som har varit så härliga har bidragit till dålig arbetsmoral för min del. Jag har inte varit sådär jätteproduktiv dom senaste dagarna, men samtidigt jobbade jag 10 och 12 timmarsdagar flera veckor i sträck i vintras så några extra korta arbetsdagar nu på våren kan man unna sig. 
Man vet ju aldrig hur sommaren kommer att bli.

Här är utsikten från mitt kontor:


Vi fortsätter njuta av våren  med alla djuren. Det blir ridturer och hundpromenader i skog och mark. Hönsen går runt och badar i den torra jorden och gräver i marken efter något gott.

Vi har haft härliga dagar, men nu glädjs jag över att det skal bli regn på söndag. Det är otroligt torrt i skog och mark och en riktig jordblöta skulle sitta bra.



Bubbel i hängmattan!

Skål från oss på Norges nationaldag!


Må bäst!