söndag 11 september 2016

Sommar i September

Men vilken helg vi haft! Sommar i September är ju alldeles fantastiskt.
Här på gården har vi bara haft en skön helg utan planer. Vi har bara gjort det vi har velat och som vanligt ingår ridning i dom aktiviteterna.

Inget är så roligt som en galopp på en stubbåker:
Jodå, vi brukar att ha hjälm när vi rider. Just dessa bilder tog jag bara sådär planerat och hjälmlös för att vi hade lust. Tjejen överlevde ritten och mår bra! Här är Filippa med sin American quarterhäst Wille.


Det var varma dagar - hela 23 grader. Efter ridturen var det gott med ett dopp i poolen. Det är 29 grader i poolen så det är riktigt skönt att hoppa i.


..... och värma sig i solen efteråt.
Det var bara pool-roboten som fick jobba.


Yngsta dottern kör häst och vagn tillsammans med sina vänner på sin lilla Welsch Mountain Ponny Solo. Han börjar bli lite liten som ridhäst för dottern, men som körhäst är han perfekt. Det verkar som om han gillar att vara körhäst också.


Mannen i huset tränar för fullt inför September rundown som är en reiningtävling i slutet av månaden i Axevalla. Här tränar han på slidestop med quarter vallacken Fjolle (Han heter egentligen Wass a Smart Colonel, men efter att ha blev kastrerad blev han lite rädd för stenar och vattenpölar så jag döpte om honom till Fjolle. Sedan är Fjolle ett lätt namn att ropa när man vill att han skall komma).
Alla i familjen rider, men det är bara Håkan som tävlar.
Vi andra fattar ingen ting. Varför tävla när man kan softa, mysa och bara ha kul med sin häst? 
Fast lite förstår vi. Håkan tränar minst 2 hästar varje dag och han tycker det är så kul att utvecklas.
 

Jag lyckades faktiskt få med gubben på några ridturer ut i skog och mark denna helg. Man måste bara njuta av naturen när det är sommar i september.


En härlig helg på gården!
Denna helg kommer vi leva länge på!


Och som sig bör avslutades kvällarna med middag i växthuset.


Hoppas ni också hade en härlig "sommar" helg!Må bäst!
2 kommentarer:

 1. Tack för alla fantastiska bilder på din blogg som inspirerar så! Livsglädje och harmoni :).
  Om du har tid att svara, så undrar jag vad ni har för uppvärmning till er pool. MVH Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att du gillar bilderna i bloggen. Hoppas dom kan inspirera. När det gäller pooluppvärmningen så är den kopplad till vårt bergvärmesystem. Det är alltså bergvärmen som hjälper till med uppvärmningen.

   Må så gott!

   Heidi

   Radera