onsdag 26 juli 2017

Blå timmen på verandan

Nu när det börjar bli mörkare om kvällarna är det riktigt trevligt att tända ljus, slå på infravärmen och sitta ute och mysa.


Lyktorna från Artwood är stora och vackra.
Pris ca 1.700 för den stora och ca 1000 för den "lilla".

Jag har fyllt ena lyktan med korallsand från Nord-Norge där jag kommer ifrån. Varje gång man tänder lyktan tänker jag på trevliga minnen.


Uteplatsen är uppdaterat med kuddar och plädar från Artwood.
Jag valde grå och mörka kulörer som passar så fint nu när kvällarna börjar bli mörkare. Dom grå tonerna passar också till fuskrottingens gråbeiga ton samt till drivved och väderbiten trä vilket också passar fint till New England stilen som vi har på vår gård.

Då jag i min arkitektfirma Dreams & Coffee AB även är förhandlare för Atwood-möbler har jag själv valt att fylla mitt hem med en hel del möbler från just Artwood så att mina kunder kan känna och uppleva både möbler och tyger när dom är på besök hos mig. Jag säljer Atwood-möbler till mina kunder som jag också ritar hus till. Delar av vårt hem får agera som ett utställningshem då jag ofta har arbetsmöten här på kontoret hemma på gården. 


Även betongbordet som står på träben finns att köpa från Artwood
Det heter Tonga och kostar runt kr 4000,- i butik. Dom små sidoborden kostar ca 2.300 kr styck.
Det är vackra och tåliga bord och spiller man är det lätt att torka av.


Det är riktigt mysigt här inne i hörnet på verandan.
Oftast är det totalt vindstilla och då fungerar infravärmen extra bra.


När man sitter här i hörnet och tittar ut ser man utöver hagarna.
Det är vackert och fridfyllt med hästarna som betar i hagen.


Vi har många sittplatser ute och det är oftast här man samlas när det är fest. Här kan man sitta i små grupper och samtala. Utemöblerna i fuskrotting kommer från Plantagen, men finns inte lägre kvar.
Jag har uppdaterat möblerna med extra stora kuddar från Artwood som gör att dom blir extra bekväma att luta sig bak i. Dom stora förvaringskorgarna där vi har allt från handdukar till skor kommer också från Artwood.


Som fotpall använder vi gamla träbackar med kudde på. Jag tycker det ger en mera personlig stil att blanda färdiga möbelserier med andra bord och pallar. Själv köpte jag trälådan från min lokala Coop-affär för bara 50 kr styck. Jag ser ofta att butiker säljer gamla och begagnade trälådor. Det är bara att gå ut att leta. Vi använder våra både som fotpall och sidobord.


Det är något extra med den blå timmen. 
Ljuset blir så speciellt och mörkret omfamnar en på ett mysigt sätt.
Med ljuset i poolen blir poolen som en gigantisk lykta.


Med tända ljus blir det extra mysigt.Visst är det kallare om kvällarna men har man ett terrasstak känns det varmare då värmen håller sig under taket. Det fungerar riktigt bra med infravärmen när det inte blåser och här på verandan i sydost blåser det sällan. Hos oss kommer oftast vinden från väst. 
Man märken inte att det är kyligt innan man går ut utanför taket. 


Familjen samlad sent på kvällen!


Hoppas ni också njuter av sommarkvällarna!
Somriga hälsningar från vår New England inspirerade gård!


Må bäst!

2 kommentarer:

 1. Anette Leijonwall27 augusti 2017 02:54

  Vi var på utflykt i Enköpingstrakten och rätt som det är ser jag ett ridhus som påminner så mycket om ert. När jag sedan tittar lite mer inser jag att det är er gård jag åker förbi. Roligt att se eftersom jag läser din blogg med jämna mellanrum. Den är fantastisk fin er gård och även din blogg. Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!
   Vad kul att du kände igen ridhuset. Ja, man kan ju inte missa det när man kör på vägen då det ligger så nära vägen. Gården upptäcker man inte så snabbt när man kommer från Enköpingshållet.
   Kul att du följer bloggen. Det har inte blivit så mycket bloggandet på den senaste tiden, men jag får väl bättra mig.

   Ha en härlig dag!
   Heidi

   Radera