fredag 21 juli 2017

Frihet på hästryggen!


Sommaren för oss är att göra en hel del projekt på gården men samtidigt att ta det lugnt, umgås, äta god mat, gå i skogen med hundarna och rida.
Vi har jobbat så otroligt mycket i våra jobb under vintern/våren så vi behöver verkligen ladda batterierna. Bäst görs det till häst!


Många kanske klagar över att sommaren inte har bjudit på dom varmaste temperaturerna, men vi tycker denna sommaren är helt perfekt. Är man aktiv och har djur vill man inte ha det för varmt.
Sådär runt 20 grader är toppen för oss!


Det är sällan kameran är framme när man rider. Häromdagen tog vi fram kameran och tog några bilder från hästryggen. Här är min häst Diva och jag.


Kul att redigera bilder till svartvitt. Himlen blir så spännande och detaljer kommer fram.


Alla hästar vill egentligen följa med när vi skall ut och rida, men vi har ju 8 stycken så det blir svårt att få med alla ut samtidigt.
Vi tränar hästarna lite olika på gården. Vi tjejer rider mest ut medan mannen i huset mest tränar på ridbanan och i ridhuset.

Det är som min man säger - när vi ligger där på dödsbädden tillsammans i framtiden så kommer jag att vinna tävlingen om den som njöt mest medan han kommer att vinna tävlingen i den som presterade mest.
Vi är båda nöjda med vinsten och trivs med fördelningen!


För någon vecka sedan firade vi 25 års bröllopsdag, 27 år förlovning och 30 år tillsammans.
Det har varit helt fantastiska år och vi laddar för nya härliga år tillsammans. Skall bli spännande att se vad vi hittar på.


Yngsta dottern har hunnit bli tretton år och har växt en hel del sedan hon fick sin första ponny för sex år sedan. Ponnyn är kvar på gården och han används mest som körhäst, men varje gång dottern tar in sin stora häst får lillponnyn följa med in i stallet för lite godsaker.


Man behöver ingen grimma på lillponnyn. Han vet vad som gäller och om det inte finns någon mat i hans box ställer han sig mitt i stallgången och väntar på service. Han är som en hund.
Hästarna vet verkligen vem sin människa är. Dessa två bruna individer som är vår dotters umgås även mer och mer i hagen nu när dom vet att dom båda tas in samtidigt. Dom har blivit mycket bättre kompisar i hagen när dom hanteras gemensamt av samma tjej.


Vi brukar ge våra hästar mat när vi sadlar och fixar dom. Det är kanske därför det är så lätt att ropa in dom från hagen. Dom vet att det vankas goda pellets när dom kommer in i stallet.


Ja, vi rider alltid med hjälm, men ville faktiskt ta några kort utan.
Nu är ju dessa hästar otroligt lugna och trygga så det känns inte som någon större risk att rida några minuter utan hjälm i en lugn och trygg miljö.Man känner sig fri när man får galoppera mellan åkrarna.


Vi fortsätter semestern genom att jobba med gårdens alla småprojekt samtidigt som vi varvar det med härliga slappardagar.


Det är inte bara vi som blir rena.
Stallet är också rengjort - väggarna och golvet skrubbade.
På vissa ställen har målarpenseln varit framme.


Vi försöker att inte jobba så långa pass så vi både hinner med jobb och skoj under dagen.
Vi gillar att ha ordning och fint på gården, men samtidigt måste man hinna njuta av det fina man har skapat. Jag tycker vi har lyckats med en rätt bra balans denna sommaren.


Lite spänning i vardagen försöker vi också hinna med.


Önskar er en fortsatt härlig sommar!


Må bäst!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar